Motståndsrörelse?

Sitter i parken Adelaide Crescent med Erika. Hennes dator är pytteliten och vårat internet är trådlöst. Det har varit konstant soligt och varmt sedan jag kom hem från Glasgow för en vecka sedan. Har jobbat en dag på Babel, och meddelat att jag inte kan jobba någonting efter tredje maj. Fredag och lördag kväll spenderades på skandinaviska (mest finska) puben Northern Lights, där det visades hockey-VM på storbild. Finland och Sveriges matcher hade riktigt härlig stämning!

I måndags var jag på Propagandhi-konsert med Danil. Propagandhi är ett kanadensiskt vegan/antikapitalist/anarkist/feminist-skatepunk/hardcore/hårdrocksband, (typ) som jag verkligen gillar. sedan jag flyttade till England har jag spanat efter att de eventuellt skulle komma till London någon gång. Och så plötsligt, för någon vecka sedan, såg jag en affisch om att de skulle spela på lilla Concorde 2 i Brighton! Spelningen var riktigt bra och det var smockat med folk och hög stämning. Det var mycket hoppande och knuffande, och jag var mitt i alltihop (Danil njöt av musiken utan öronproppar, längst bak, och höll i våra vattenflaskor). En sak som slog mig var vid ett tillfälle, då bandet  höll en lång utläggning och stater som boostar sin ekonomi och status genom att visa musklerna och invadera något mindre land. Hela publiken höll med, och det skreks FUCK THEM och så vidare, förstås. Stämningen var allmänt upprörd. Sedan drar en låt på ovan nämnda tema igång och publiken kommer igång, dansar snabbare och hårdare. Och jag tänkte att det här kanske är ett slöseri av energi. Det var ungefär som att vi ska bekämpa krigsivrare och vapenföretag genom att -vadå, spela en rocklåt och dansa med folk som tycker likadant? Jovisst, "that'll teach them". Det ändrar ju ingenting! Danil gjorde en liknelse med ett South Park-avsnitt om hippies som ska störta storföretag och miljöförstörare genom att hålla festival ute på ett övergivet fält, sjunga låtar om kärlek och (förstås) röka hasch.

Jag är helt för att spela och lyssna på politisk musik, men fast en bra spelning kan stärka moralen ändrar den ingenting i sig.

Två veckor kvar innan flytten till Glasgow.

EastEnders

Har varit i Glasgow i nastan en vecka! Ar har pa lagenhetsjakt, med Danil. Hade bokat buss hem onsdag kvall, men nar vi annu inte hade hittat en lagenhet onsdag morgon bestamde vi oss for att stanna kvar langre. De forsta tre natterna flyttade vi runt mellan Blue Sky Hostels tva vandrarhem (ett av dem ar samma som jag och Erika bodde pa for ett par veckor sedan). Trotta och ganska less pa den misslyckade lagenhetsjakten kande vi inte for att atervanda till vandrarhemmet. Det kandes overmaktigt att bli vackta annu en natt av fem sent anlanda (23:00), morgonpigga (03:00) backpackers av okand nationalitet (sondag), fem morgonpigga fransoser (mandag) eller fem spanska nattugglor (tisdag). Men med nagra snabba musklick fick jag fram sista-minuten-platser pa ett trestjarnigt hotell som bara skulle kosta fem pund extra per person och natt. Sa de senaste tva natterna har vi sovit gott i stor dubbelsang med egen tv och eget badrum (istallet for tva duschar for hela vandrarhemmet).

Lagenhetsjakten slutade bra, med en nyrenoverad halvmoblerad etta (med separat sovrum och vardagsrum) som ar superfrasch aven med svenska matt. Och sovrummet ar det enda rummet som har heltackningsmatta! Lagenheten ligger i East End, vilket ar ovantat. Danil vagrade forst overvaga nagonting oster om centrum, eftersom East End har rykte om att vara nedganget, fattigt och kriminellt. Det tals att namnas att var lagenhet egentligen ligger precis vid gransen dar East End blir mer "rough".

Egentligen ar det har Danils lagenhet. Jag ska flytta in med honom, men tanken ar att jag ska hitta ett eget stalle, sa fort jag fatt jobb och sa. Det var ju trots allt inte fullt tre manader sedan vi traffades forsta gangen, sa det ar kanske lite tidigt for att flytta ihop. Och sa vill vi ju inte ga och nota pa varandra allt for mycket. Men fran maj och ett tag framover ska vi bo tillsammans i Glasgows East End.

Ikvall blir det nattbuss hem, antligen!


teknikens under!

sitter pa bussen till glasgow och surfar PÅ DANILS MOBILTELEFON! det var sa sent som när jag och erika var pa väg upp senast som hon introducerade detta fenomen för mig. Jag hade ingen aning. Men till och med min telefon kan göra det! Otroligt. Var det bara jag som inte insett att mobiler har internet, undrar jag?

En YouTube-dröm går i uppfyllelse

Äntligen! Nu har jag fått sitta i flera timmar med min egen dator, på Danils bredband, utan något särskilt att göra annat än ladda upp bilder och kolla in en hemsida eller två. Dessutom blir jag servad med snacks och dryck. Inte illa! Erika sitter bredvid på Danils mac och kollar in arkeologikurser. Danil är en trappa ner och gör middag. Vi skulle ha hjälpt till, men tydligen är köket för fullt. Vi går väl ner på en stund för att se om vi kan göra någon nytta. Idag ska vi göra en pizza efter en YouTube-video som jag dreglat över i flera år. Fyllningen får det att vattnas i munnen, men även själva videon är riktigt smaskig!



Idag skulle vi ha gjort en utflykt till landet, men det regnar, därför sitter vi här. I morgon kväll åker jag och Danil upp till Glasgow för att kolla på lägenheter. Tyvärr har vi bokat in en extra helgdag, vilket innebär att vi bara har två dagar på oss att hitta en lägenhet vi gillar och säkra den med handpenning eller mer. Sedan återstår fortfarande problemet med hur vi ska få alla våra saker dit upp. Mina saker är väl inget större problem, men Danil har bott i Brighton fyra-fem år, så han har ju lite mer.

Nu finns bilder från mars och från Glasgow på min bilddagbok.

Tribunal hearing

Jag har en massa coola bilder fran Glasgow att visa, nar jag far tid att lagga upp dem!
Just nu gar tillvaron ut pa att jobba och sova. Tidigare idag var jag med pa en tribunal for forsta gangen.Det var alltsa en klient som sokt bidrag eftersom han pga depression inte kan jobba, och har fatt avslag pa denna ansokan, som nu overklagat sitt beslut sa att han, infor en grupp juridiska och medicinska experter maste fora sin talan och overtyga dem om att han inte kan ta hand om sig sjalv eller jobba. Det var en ganska laskig grupp manniskor. Jag skulle sjalv inte velat sta infor dem...

Nu ar det jobb pa Babel hela helgen och mandag. Eventuellt nasta vecka ocksa.

Rapport fran University of Glasgow

Universitetscampuset var helt grymt. Frontbyggnaden ser ut som Hogwarts, biblioteket har tolv vaningar och det finns en simhall. Och en stor park utanfor dorren. Nagot som jag inte var beredd pa ar att jagtligen kommer att lasa tre amnen parallellt forsta aret, ta tva stycken vidare till andra aret for att sedan fordjupa och specialisera sig under tredje och fjade aret. Forst var jag tveksam. Vada tre amnen? Det ar ju Economic and Social History jag vill lasa! Men efter att ha funderat pa det kanns det bra. Ar inte saker pa vad de andra tva blir. History, Philosophy, Central and Eastern European Studies eller ett sprak kanske?

Nu har vandrarhemskillen dukat fram frukost. Nu ska jag ata!

Buss till Stirling idag!


RSS 2.0