Eurovisionsympatier

Det här är varför jag hejar på Ryssland ikväll:

Jag skulle hejat på Serbien och deras fantastiska Ovo je Balkan - MEN nu har de bytt ut de fantastiska folkdräkterna och streetdansarna. Istället är det två tråkiga manliga dansare samt ett par damer som struttar runt i högklackat. För att demonstrera skillnaden:

Från detta...

...till DETTA.

Här bor vi

Jag vet att jag har nämnt för många att det är en massa fel och slarv med våran lägenhet, och att jag misstänker att vara hyresvärdar har gjort renoveringen själva. Här är några exempel:

En vägg i köket är målad grå, men inte bakom mikron (som vi har lyft bort)

Alla dörrar (trä) har målats sådär modernt vita... men inte helt och hållet. (sovrummsdörr)

Snygga IKEA-hyllor sitter på köksväggen, dock inte alls fastskruvade, enligt snickaren som fick göra om jobbet för någon månad sedan. (vi försökte täcka över hålen med en affisch)

Fatta det här: vi har en köksfläkt, som inte leder någonstans. Den går femtio centimeter upp, sedan tar den bara slut. När vi flyttade in var den inte ikopplad, men vi fick dit en elektriker som satte dit den vita sladden. (den vita sladden går över och runt köksskåpen och ner till ett av uttagen ovanför köksbänken)

Det är svårt att sätta upp köksluckor. Ibland sätter man hålen på fel sida. Å andra sidan, fyra av våra skåp har inga handtag alls.

Här satt en gång ett badrumsskåp (utan handtag) men det ramlade ner. Det visade sig att det var fastskruvat i en tunn gipsskiva. Nu har vi fått det åtgärdat av en snickare, som satte fast en plankbit på insidan av väggen.

En ny upptäckt

Hettan haller i sig! Vi tyckte sa mycket om tomatsoppan att vi gjorde en ny sats idag igen. Pa kvallen gjorde vi en kryddig dipp gjord pa blotlagda solroskarnor, hampafron, sesamfron och allt som syns pa bilden nedan, plus lite citron och salt och sadant. Skulle egentligen ha varit jattemycket persilja, men min lilla planta kan inte producera sarskilt mycket annu, sa det fick helt enkelt ga utan. Det blev jattegott och verkligen jatte-jattekryddigt.



En vecka RAW

Nu nar mina tentor ar gjorda (FINITO!) och sommaren verkar ha kommit hit, ar det dags for nya utmaningar. (arligt talat tror jag det har varit sommar har i nagra veckor, men jag har suttit inomhus och svettats over kurslitteratur) Danil och jag har utmanat varandra att ata levande foda i en vecka, dvs bara farsk frukt, gronsaker, notter, fron etc som inte upphettats over typ fyrtio grader (eller daromkring). An sa lange ar det bara bra. Det ar kul att ga och handla bara en massa harligt frukt och gront. Till middag idag hade vi en jattekryddig tomatsoppa (typ gazpacho) som Danil gjorde; och en sallad med pok choi och mango som jag gjorde. Jag hade aldrig kommit pa sjalv att blanda kal och mango i en sallad men oj vad gott det blev!








Kanner att jag for en gangs skull ska dela med mig av vad det ar jag ater for nagot. Alltsa:

Recept pa superenkel kall tomatsoppa:
12 tomater
1 gurka
2 selleristjalkar
1 rod paprika
3-6 pressade vitloksklyftor
6 msk olivolja
1 tsk havssalt
1/4 tsk cayennepeppar
Steg 1: Mixa allt i mixer eller med mixerstav
Steg 2: stall i kyl eller frys en stund innan servering
Mums mums! Bor ha en latt brannande eftersmak.

Många bäckar små

Jag skulle gå till affären och köpa två liter sojamjölk. Jag valde ut den billigaste sorten, samtidigt som jag lade märke till att det var ovanligt mycket folk i affären, och ovanligt tomt i hyllorna... Jag har ingen aning varför, men affären rear ut nästan alla varor och hela Dennistoun verkar komma dit for att fynda. Jag kunde inte låta bli att ryckas med och började gå på jakt efter gula prislappar. Jag som gick dit för att köpa två liter sojamjölk kom ut med marsipan, marmelad, glutenfritt bröd, två kilo bananer och tre paket kastanjer - och femton pund fattigare!

(men jag gillar verkligen kastanjer, och de brukar ju vara så dyra...)

Naturligtvis blev det fel i inslagningen några gånger, insåg jag när jag kommit hem. Jag fick inte alls nedsatt pris på allt, men eftersom det rör sig om så lite pengar ids jag naturligtvis inte gå tillbaka. Lurad?


Post-election blues

Sa var det fardigt...


... efter nastan en veckas velande och prutande och overvagningar sa har Liberal Democrats gatt med pa att stotta en Conservatives-regering. Eller om LibDem till och med ska sitta med i regeringen. Jag vet inte. Jag har gett upp. Conservatives ska fa styra. Okej, jag avskyr verkligen (New) Labour och nastan all deras politik, men jag ar overtygad om att det blir varre med Conservatives. De havdar att de inte alls ar samma gamla hogerparti, men har samtidigt i valkampanjen lovat ett sarskilt statligt bidrag till gifta par. Alltsa inte till familjer, utan till gifta familjer. Ar man gift ar man lite battre, lite seriosare liksom. For att inte tala om Conservatives militar- och miljopolitik. Nej fy. Jag hade hoppats att LibDem skulle ha blivit sapass stora att de kunde ha styrt med Labour, som forstas skulle ha gatt pa kna och gatt med pa allt LibDem vill, bara for att fa vara kvar i regering. Men sa blev det inte, formodligen foratt LibDem och Labour tillsammans anda inte skulle ha fatt egen majoritet.

A andra sidan: Det brittiska miljopartiet, Greens, fick in sin forsta parlamentsledamot NAGONSIN. Caroline Lucas rostades in av befolkningen i - ja gissa - Brighton! Jag har faktiskt traffat Caroline Lucas nar hon kom pa en demonstration mot att Starbucks oppnat (olagligt) i ett omrade av Brighton som har manga sma caféer. (jag har forgaves letat efter foton fran den demon, utan att hitta dem - det finns en sarskilt fin bild som jag tog, av Danil i samsprak med en polis som vaggar pekfingret at honom)

Nu nar Storbritanniens politiska framtid ar bestamd kan jag agna mig helhjartat at nasta stora val; Eurovision! Blir det litauska Eastern European Funk kanske?


Vad händer den sjätte maj?

Vad händer i världen just nu? Den som frågar mig får som svar att det ENDA som pågår (i hela världen formodligen) är PROV. Tenta heter det väl på min nivå. Har suttit en av tre; alltså har jag två mastodontuppgifter kvar. Den ena är i morgon (torsdag) och den sista är två veckor bort. En tröst ar att salen jag skriver tentor i ser ut såhär:


Jo, just det. Det är val till parlamentet i Storbritannien imorgon också. Det här valet är lite speciellt - for en gångs skull är det inte självklart vem som vinner. Det kan bli Conservatives, eller så tvingas något av de stora partierna gå i koalition med det mindre partiet Liberal Democrats, som är på frammarsch.

RSS 2.0