Hej gott folk.

Nu är jag hemma i Norrland. Därför kommer jag inte skriva något här förrän det är dags att åka tillbaka till Skottland i september.

För övrigt är Totalt Jävla Mörker kanske det finaste som skapats i Skellefteå under hela nittonhundratalet.
(lite svårt att bedöma för någon som inte ens existerade före åttiotalet)


En sen natt före ett EU-val



Jag har hittat en kul länk där man får ta ställning till några snabba påståenden om EU-politik för att avgöra vilket parti som är närmast en själv, helt ovetenskapligt naturligtvis. Resultatet vilket svenskt parti som står närmast mig i EU-frågor var knappast oväntat, men däremot finns det en kul funktion där man kan jämföra sina åsikter (förenklat i fina grafer) med partier ute i Europa. De partier som står närmast mig vad jag kunnat se verkar vara österrikiska miljöpartiet, danska socialistiska folkpartiet, men allra bäst det finska partiet Vasemmistoliitto. Tyska och danska kan jag ju förstå, men jag har ingen aning vad Vasemmistoliitto är för något parti! Men om jag någon dag ska rösta i Finland ska jag överväga att ge dem min röst.

Däremot avslöjar grafen härovan att jag vill ha en restriktiv ekonomisk politik, samtidigt som jag är för ekonomisk liberalisering. Det låter som att om jag var ett parti skulle jag föra en motsägelsefull och svårkombinerad politik. Det måste jag fundera på. Men för tillfället råder jag ingen att rösta på mig, för säkerhets skull.

Jag är så sjukt stolt över hur Skelleftes kanske första riktiga nazistdemonstration(sförsök?) gick idag.
Arbetaren: Skellefteåbor jagade bort nazister

Tillbaka i staan. Nazister i Norrland.

Sitter och kollar EU-debatt i repris. Det känns ändå tryggt att vara hemma, det är inte varsomhelst man får höra högerpolitiker sitta och försäkra att de verkligen tycker om och vill försvara kollektivavtalen. I Labour-styrda Storbritannien till exempel får man skatta sig lycklig om man ens har ett.

Ikväll var det västerbottnisk folktro och skrönor, kulning och skogsvandring i den orörda skogen kring Vitberget. Det känns jättemärkligt med ljusa nätter. Svårt att gå och sova också.

Medan jag har varit borta har det tydligen hänt en del grejer här i Skellet. Imorgon ska öppet nynazistiska Svenska motståndsrörelsen fira nationaldagen på torget i Skellefte, och ett AFA Norrland har etablerats och det sitter klistermärken över hela stan. Det är mycket möjligt att AFA Norrland finns sedan tidigare, men i Skellefteå har de knappast hållit till. Å andra sidan menade min gamla gymnasielärare att det växande Piratpartiet snor Sverigedemokraternas väljare, vilket ju känns bra. Fast vad betyder det? Att det finns en stor grupp som bryr sig så lite om vem de ger sin makt till, eller att PP numera består av nynazister?

Kom till torget så blir vi fler antifascister än fascister! Finns det något bättre att göra en solig lördag?

Läser för övrigt på arrangörorganisationens hemsida en nyhetshistoria om en nazist som nu återvänt från USA, där han sökt asyl eftersom han varit åtalad för hatbrott i sitt hemland Finland. Vet inte vad som är mest ironiskt, en nazist som emigrerar och försöker få asyl i ett annat land eller det faktum att SVENSKA motståndsrörelsen hyllar en finne?

RSS 2.0