Nudelmisslyckande

Hungrig, sent ute för en föreläsning, skulle jag laga mig lite nudlar att slänga i mig innan jag gick. Men icket! När jag skulle strö över lite svartpeppar föll hela pepparburkslocket av och jag stod plötsligt med en tallrik peppar med nudlar. Jag beslöt snabbt att den här föreläsningen inte är viktigare än att äta, stannade hemma och åt en ordentlig (nåja) lunch.


Gruvsvärmeri och dansk mysrasism.

Här sitter jag och försöker hålla koll på världshändelserna.

Glädjenyhet: Chilenska gruvarbetare som suttit fast i under jorden i månader har kommit upp till ytan. Hurra! Ingen dog. Dubbelt hurra! Detta är tydligen det längsta några gruvarbetare någonsin blivit instängda och lyckats överleva. Det är ju sannerligen en glad nyhet för gruvsektorn. Men - för att slänga in en nypa verklighet måste jag påpeka att det här är ett undantag och tusentals gruvarbetare dör, år efter år, i olyckor världen över. Arbetsplatssäkerhet är dyrt, och särskilt i fall där det finns gott om arbetsvilliga anses det inte vara så viktigt att kosta på ordentlig säkerhet. Blir du skadad eller dör finns det gott om folk som kan ta din plats.

Helt igenom glädjelös nyhet: Danska regeringen vill riva fattiga bostadsområden för att få bukt med fattigdom och kriminalitet. De lindar in förslaget i ett mysipystäcke av "danska värderingar." Sådant som social rättvisa, ett värdigt liv för alla och allas lika värde ingår tydligen inte i konceptet "danska värderingar" och alla gräddhyllor får stå kvar.

På ett personligt plan kan jag rapportera att jag numera bor i en dragig lägenhet i West End, med trevliga grannar. Här är en av dem, som inte vill vara med på bild:


En sommar

Danil har anlänt!

Jag får köra bil och är jätteglad!



Malin och jag plaskar i Falkträsket


En picknick på Rovön med vänner och småttingar


Danil och mamma i potatislandet


Tillbaka i Glasgow: Danil tar emot sitt medborgarskapsbevis under ceremonin


MOSKVA!


Danil i sin hemstad (Kremlin med Röda torget i bakgrunden)


Kräver väl ingen presentation?


Vi gick på Jelisejevskij, en superelegant och anrik delikatessbutik, som förvånansvärt nog har öppet dygnet runt. Jag hittade chokladhyllan.


Utsikt från Danils föräldrars lägenhet. En av centrala Moskvas ringvägar. Den staden har STORA problem med biltrafik och luftföroreningar.

RSS 2.0