Rugby och choklad.


Det blev inga stolar. Det var ont om dem och den vi hittade var vi inte helt nojd med. Maste hitta andra affarer att ga i. Problemet ar bara att vi maste BARA hem det vi koper. Vi tog en paus i vart stolshoppande och stannade till pa ett ekologiskt cafe i andra anden av Dennistoun for en starkande kopp choklad. Det var ju inte sa dumt.

Lordag kvall var stodfest for Roda Korset pa en vegopub, sa vi gick dit. Tyvarr var det smockfullt (men bra for insamlingen forstas) pa den valdigt lilla puben, sa vi stod upp och lyssnade pa gitarr/fiol/keyboard-trion som i och for sig var fina att lyssna pa, men sangaren var antingen nyforalskad, eller ar han alltid sadan, for han malde pa med sang efter sang om sin alskades fantastiska ogonbryn och andning och vackra existens. Det var mer an vi kunde klara av. Vi gick istallet och sag en thriller om mord vid en forskarbas pa sydpolen. Den var spannande.

Igar (sondag) var det rugbymatch. Jag spelade inte, men drog med mig Danil och for och kollade. Hemmamatch mot University of Aberdeen. Aberdeen spelar i rott, Glasgow i svart och gult(!) Hon som star utanfor och skriker ar varan lagkapten, som inte spelade.



Jäst och stolar.

Idag ska vi ut och jaga stolar i secondhand-affärer här i East End. Det är verkligen på tiden, just nu turas vi om att sitta i skrivbordsstolen och på soffarmstödet!

Häromdagen skulle jag baka bröd. Jag använder en torrjäst som först måste aktiveras med vatten och lite socker. Vanligtvis brukar det bli 1-2 cm skum när jästen är färdigaktiverad, men eftersom jag inte bakat på hela sommaren var det lite si och så med att komma ihåg hur mycket jäst jag brukar använda. Så istället fick jag en decimeter skum som tillslut föll ner på bakbänken. Det blev inget brödbak den dagen.


Rugby och kakor



Efter en dryg vecka ar det fortfarande rorigt. Jag ar bara inskriven pa tva kurser (ekonomisk & social historia och politik) och min "Adviser of Studies" ar inte till nagon hjalp alls. Har pratat med andra studenter som har haft liknande problem med honom. Idag har jag i alla fall varit pa min forsta riktiga forelasning och allt gick bra.

Nu har jag antligen provat rugby! Jag var med pa en traning i kvall. Det var morkt och blott ute och grasmattan var solig. Vi tranade passningar, tacklingar och fall vilket var jattekul alltihop. Sedan spelade vi, vilket var jatterorigt. Jag forstar inte spelet. Men det kommer val?
Har kommer bildbevis pa att Danil anvander algforkladet som jag kopte honom i present fran Matfesten (huvudbonaden ar en gava fran nagon uzbekisk polare)

Jag akte minibus med laget fran universitetet ut till sportfaltet och hamnade i framsatet med tranaren. Det var en genuin rugbyskotte, sa jag fattade sa klart inte alls vad han sade.

Sedan cyklade jag hem till East End dar Danil hade middagen redo, samt sockerkaka med torkad frukt. Han ar da for gullig! Har har vi ett litet idylliskt hem, med matlagning (pannkakor igar!) styrketraning och veckohandling. Vi tog hem en hel veckohandling pa Danils cykel. Forra veckan kom Danil hem med en monsterbukett at mig. Dar fanns bland annat fyra outslagna liljor, som slog ut igar och idag och ar jattefina. I lordags var vi till ett nyoppnat ryskt cafe dar det fanns en tidning for ryssar bosatta i Storbritannien och taket i cafet var fullt av upphangda ryska sjalar. Sedan gick vi pa bio pa Cineworld (Sorority Row - rekommenderas inte).

Har ar bildbevis pa att Danil anvander algforkladet som jag kopte i present fran Matfesten. (huvudbonaden ar en present fran nagon uzbekisk kompis)


Sommarlovet

Lite bilder fran sommaren som gatt. (klicka for forstoring)

Så var man här då.

Vilken chock!
Efter nagra timmar av intensivt infomatande med andra forstaarsstudenter var jag helt trott i huvudet! Utkomsten blev i alla fall att jag (tror jag) kommer att lasa de tre amnena Ekonomisk och social historia, Politik och Tyska. Kurserna borjar nasta vecka.
Det var oerhort skont att kunna lamna Freshers' Week-yran och ga hem till min hemtrevliga lagenhet och ata vegansk lasagne med Danil, medan andra forstaarsstudenter gar hem till smutsiga korridorer med frammande manniskor och forbereder sig for att halla igang halva natten. Har borta i East End blir det pa sin hojd en film eller tva ikvall. Jag tror att det kommer ta lite langre tid for mig att hitta nya vanner pa det har sattet, men det gor mig ingenting. Jag har ju Danil sa lange.

RSS 2.0