Advent i år igen!

Första advent och jag har gjort en julig ljusstake med hjälp av två gröna plastkassar och ett sönderklippt rött reklamblad. Middag av varianten "store cupboard" dvs, det som råkade finnas hemma. Det som liknar kött är sojabitar stekta med sojaså och jättemycket örter. Blev jättegott!

Vi såg ocksa ett avsnitt av South Park där Twilight gjort det coolt att vara låtsas-vampyr, vilket upprör skolans riktiga gothare. Tillslut bränner gotharna ner butiken där "vampyrerna" köper sina kläder, med sina cigaretttändare och flera burkar svart hårspray.

Vampire kids:

Trendspaning: skyltfönster och julgranar

Jag är ju ingen modebloggare, men jag tänkte att för en gangs skull ska jag ge er lite trendspaning. Jag har nämligen lagt märke till en del makabra skyltfönster. En affär på Buchanan Street har huvudlösa dockor som hänger och dinglar en halvmeter ovanför golvet i stora kedjor, som om de blivit hängda typ. Ett annat skyltfönster visar väskor och andra accessoarer i lådor som hålls uppe av händer utan kroppar.
Men det kanske sjukaste av allt är att halvsnobbiga varuhuset John Lewis i år säljer julgranar som kan fästas i botten eller toppen, sa att man kan ha dem vilken väg man vill. Så här:
Ska upp-och nervända julgranar bli "årets grej"?

November i fem punkter

En uppdatering av vad som hant den senaste tiden:
  • Danil har borjat jobba i ett callcenter, pa engelska och pa ryska. Det ar ett heltidsjobb och kontraktet galler tre manader, sedan fornyas det med hogre lon. Just nu har han samma timlon som jag hade i Hove. Vad ska man saga? Det ar i alla fall hogre an den lagstadgade minimilonen.
  • Jag har borjat anvanda biblioteket pa allvar. Jag har haft mycket inlamningar under kort tid, sa under en vecka klev jag upp klockan sex med Danil och var pa bibblan vid atta. Da kan man ta sadana har gryningsbilder. Och leta upp hyllan med svensk litteratur.
  • Jag har ocksa lart mig gora calzone, enligt ett jatteenkeltrecept fran BBC som jag fyllde med veganska grejer (hyvlad squash, svarta oliver, vegansk parmesan) och vek over. Tyvarr ar receptet alldeles for snalt pa tomatsas; gor dubbel sats!
  • Och mellan jobb, plugg och pizzabakning haller vi forstas stallningarna mot nazister har i Glasgow. Ni kan lugnt lita pa oss :) I lordags var det en demonstration i syfte att stoppa en nazistdemonstration som skulle paga samtidigt. Det blev ett fiasko for nazisterna, sa pa satt gick det ju bra. Pa ovre bilden har storre delen av demonstrationstaget stoppats av en skara poliser, som flyttade pa sig nar taget fortsatte ga.
  • Och sist men inte minst: jag ska pa anstallnignsintervju! Fortfarande inga CSN-pengar (och vem vet om jag far nagra) sa jag har borjat leta efter jobb. Genast dok det upp ett for 'market research' for svensktalande. Danil sade nagon gang i hostas (efter flera manaders jobbsokande och en intervju, med nej som svar) "nar du ska soka jobb sedan kommer du formodligen fa ett direkt, bara for att visa att det egentligen ar jatteenkelt" och ja, kanske. Jag har ju inte fatt jobbet an, men varfor skulle de INTE anstalla mig?

RSS 2.0