Nyårs blir i norra England

Jag är på min andra lediga vecka (av tre) och relativt sysslolös, bortsett från ett berg tvätt som ska vikas, tvätt som ska tvättas och disk som ska diskas. Golvet behöver dammsugas men vi har inga dammsugarpåsar så de måste först införskaffas in någon Tesco-butik i stan, eftersom hyresvärden (som går efter billigt snarare än praktiskt) har köpt en billig Tesco-dammsugare till lägenheten. I och för sig var det skönt när vi flyttade in att det fanns en dammsugare redan.

I morgon (nyårsafton) åker Danil och jag ner till Manchester över helgen, för att hälsa på hans kompisar från Manchester Metropolitan University och fira nyårs med dem.

Såg Sverige-Ryssland live inatt på SVT:s hemsida. Fantastiskt! Danil kollade också, över min axel, men verkade tappa intresset när det gick så dåligt för det ryska laget.

Manchester:


Vit jul?

Jag har inte kunnat ladda upp nagra bilder till bloggen senaste tiden. Nu har jag i alla fall hittat en vag runt genom att helt enkelt lagga upp dem har: http://wirreworte.bilddagboken.se/p/dayview.html?t=1261436401&id=432381317
(eller bara http://wirreworte.bilddagboken.se om lanken inte fungerar)
Vi har sno i Glasgow!

Världsrekord!


Infor andra advent tog vi en svang till IKEA for att kopa glogg och andra nodvandigheter. Tyvarr fanns bara Herrljungas glogg, vilken visade sig vara otroligt sot och sliskig. Men vad gor man?

For en vecka sedan var jag pa ett varldrekordsforsok i att sjunga skotska klassikern Auld Lang Syne pa jattemanga sprak samtidigt. Totalt blev det 41 sprak. Universitetet hade hoppats pa fler, men det var kul anda. Vi stallde oss i bokstavsordning efter sprak, sa jag hamnade med en tysk som kunde svenska och en norsk som sjong pa samiska.


Kitschjulen är här

Det finns vissa uppenbara tillfällen då jag önskar att jag haft kameran med mig. Som idag, när en man gick på stan med en örn (en riktig, stor örn!) sittandes på handleden.

Något som jag däremot fångade på bild, och sedan glömde bort, var julpynt som var till salu redan i oktober, när mamma och pappa var här. Det var var tydligt redan då att årets 'innestil' på julpynt är KITSCH.

Skåda: jultomtens renar (ca 20 cm höga), iklädda vit glittrig fjäderboa, med päls i glittrigaste turkos! (finns även i guld) Vackert? Stämningsfullt?


RSS 2.0