Glasgow!

Jag kan stolt rapportera att det blev drygt fyra kilometer langs strandpromenaden igar! ...Och jag vill lova att det kanns i laren idag!

Nu ar jag i GLASGOW! Det blev ingen somn i natt, men tjugo over sex i morse borjade vi rora oss fran busstationen till narmaste jarnvagsstation med ett oppet Costa Coffee dar jag drack (hor och hapna) en moccha kaffe med sojamjolk, alltsa en san dar med choklad i och utspadd med en massa mjolk. Det funkade nog, for jag blev manniska for flera timmar framover.

Eftersom ingenting var oppet promenerade vi bort till maktiga Glasgow Cathedral och Necropolis, som ar en stor kulle full av gravmonument over Glasgows rika. Efter klockan nio gick vi tillbaka till Glasgows roda torg, George Square, dar turistinformationen ligger, for att fa en karta och kunna hitta ut till vandrarhemmet. Vandrarhemmet ar helt okej och kostar £10 natten. Receptionisten ar fran Brighton och kunde rekommendera bra och billiga matstallen, sa vi har fatt en tvaratterslunch for £4.50 per skalle.

Glasgow kanns bra och jag skulle nog kunna bo har. Skont att veta att jag kommer ha en van med mig i form av Danil, som bestamt sig for att flytta upp till Glasgow med mig. Mest spannande ar att ga och se universitetet och fa en introduktion till min framtida fakultet. Jag hoppas jag far en bra kansla for universitetet. Jag tror pa magkanslan...

Just nu ar jag mest sjukt trott i ben och fotter och avdomnad i huvudet, och darfor ar det svart att vara superentusiastisk, men overall kansla for Glasgow hittills ar tummen upp. Men fraga mig om ett par dagar nar jag fatt ett mer nyktert intryck av staden!

Morotsjuice och avokado!

Glasgow imorgon!

Idag hade vi en uppenbarelse. Efter att ha gått på öppningen av Brighton Museums egyptiska avdelning gick Erika och jag på jakt efter te och kaffe. Istället hamnade vi på vegetariska resturangen Wai Kika Moo Kau (uttalas "why kick a moo cow" - tror jag!). Där serverades vi färskpressad juice (jag beställde en blandning med apelsin, morot och ingefära) samt helt fantastiska sallader. Erikas hade egengjorda falaflar, guacamole, rödbetssallad m.m., medan min hade soltorkade tomater, avokado, roastade sesamfrön och jättegod vegansk kryddig korv.

När vi satt där i solen och njöt av denna själens smörjelse fick vi en idé att ta bättre hand om vårt matintag. Så ikväll åt vi morotsstavar (med kryddig hummusdip) och vindruvor till fotbollen, och imorgon ska jag ut på en springrunda. Den här gången ska det bli av! Jag berättade om mina planer för pojkvännen och reaktionen blev: - Running?? - Yes, running. - Really...? (mkt tveksam ton) - Yes! (tystnad) - Wow.



Uppdatering

Jag ber om ursakt for mitt blogguppehall. Har problem med internettillgangen. Jag har borjat ladda upp bilder fran mars pa http://wirreworte.bilddagboken.se

Pa sondag kvall aker jag och Erika till Skottland! Glasgow Universitys besoksdag och forhoppningsvis hinner vi se Stirling ocksa.

Jag fortsatter volontara och fick idag ta hand om en klient sjalv for forsta gangen, en urharlig indisk dam som hade problem med att fa sitt bidrag. Vi var val inte supereffektiva, tiden rann ivag och vi hann inte fardigt med hennes formular, men vi hade ett sadant fantastiskt samtal! Hon alskade Ingmar Bergman och nordisk minimalism.

Som ett brev på posten



Det är sociala tider! Känns som vi knappt gör annat än flänger runt på pubar varje kväll. Har dock inga bilder för stunden. Får göra en ansträngning på Bilddagboken när jag samlat ihop en bunt från andras kameror. Både Erika och Danil har träffat större delen av mitt kompisgäng här i Brighton, och det har gått jättebra. Joe, min goda vän tillika granne under första terminen kom på överraskningsbesök från Bournemouth för Liz födelsedag och hans oombedda åsikt om Danil var godkänt. "He's SO MUCH better than Will," försäkrade han.

Jag har jobbat tre dagar i veckan. Har dock fått avslag på mitt halvhjärtade försök att få telefontiggarjobb. Eller okej, jag ville ha jobbet. Samtidigt är jag tacksam över att inte behöva ringa hem till folk som redan ger pengar och försöka ge dem dåligt samvete så att de ger mer.

Däremot har jag blivit ANTAGEN till University of Glasgow! Fick brev idag! Jag är väl inte riktigt säker på vad jag vill göra till hösten, men det känns ändå himla roligt att jag kommit in!

Idag på jobbet satt jag bredvid en norska och testade. Hon kom från Bodö och blev minst sagt förvånad över att jag kände till stället. Hon hade minsann själv varit i Skellefte och campat! Härligt med lite nordligt folk bland alla nollåttor och danskar!

...Nu sitter Erika och jag på härliga Duke of Norfolk. Lite större än standardhaket The Juggler, men ändå mysigt och trevligt.

Work and play

Igår jobbade jag tolv timmar, med en halvtimmes lunchrast. För drygt åttio kronor timmen. (inget OB såklart) Jag fick dock åka taxi hem, betald av jobbet. Och £6 att köpa middag för. Men bara en halvtimmes rast på hela dagen. Engelsk arbetspolitik är rolig.

Idag ska jag ut och sälja mig på jobbintervju för "charity telephone fundraising". Sedan ska jag på gulligt engelskt tea house med Erika och Alec. Te i porslinskanna och mushrooms on toast, kanske.

I söndags kväll bestämde Erika och jag oss för att vi ville gå ut, så vi ringde upp Danil och Alec och drog in till en härlig irländsk pub. Just på söndagskvällar har de Open Mic Night. Vi har redan skrivit in deras St Patrick's Day-firande i våra kalendrar. Vi ägnade en minut eller två åt att jämföra hur det är att spontant gå ut en söndagkväll i Skellefteå kontra Brighton. Vi kom fram till att det är lite lättare i Brighton.

Angående missnöje




Danil är lite stolt ändå, över slaget som satte stopp för fascisternas framfart...

Var på klätterkurs igår, på ett Leisure Centre åt helvete långt ut. Det hade i princip åkerland åt tre håll. Kul var det i alla fall, jag klättrade ända upp till taket, trots höjdskräck. Sedan stod jag på marken och höll linan som Danil  (som väger drygt fyrtio kilo mer) satt fast i medan han klättrade och det gick också hur bra som helst, till viss del tack vare en sandsäck som jag hakade fast mig i. Men ändå.

Idag har jag varit på Hollingdean Welfare Rights Centre och volontärat, i vanlig ordning. Dagen avrundades med hetsig diskussion med en (tyvärr) självgod buddhist, om utsträckningen fria val i våra liv och hur mycket man kan göra sitt liv bättre med en positiv inställning, istället för att störa sig på saker. Min Welfare Rights-mentor, Giuseppina, var suverän och mötte hans extrema individualism där var och ens lycka beror enbart på ens egen inställning till det som händer omkring en med kollektivism, maktstrukturer occh ekonomiska faktorer. Och att till och med überfredliga Gandhi inte varit så framgångsrik om inte makthavarna fruktat det breda folkliga stöd som fanns bakom honom, och andra militanta grupper.


Vid fem höll diskussionen på att spåra ur. Jag gav jag upp och gick till bussen. Kom att tänka på Doktor Kosmos eminenta sång Ang. hat: "om man inte hatar världen som den är kan den aldrig ändras"


Kakor åt folket!

Det har inte undgatt mig att det ar kungabrollop pa G hemma i Sverige. Och jo, jag har sett videon fran nar kronprinsessan offentliggjorde forlovningen och jo, jag tyckte att hon sag overlycklig ut. Smittsamt overlycklig. Men allt sammantaget ar det anda den har valformulerade artikeln fran Yelah som bast sammanfattar hur jag kanner infor spektaklet.


Guiness och lokalkandisar

  

Ett urval av vad som hander i Hove. Erika och jag gick pa puben och Erika fick sin efterlangtade Guiness. Fatboy Slim ar alkoholist. Livet rullar pa.

Sol men ingen vind

En tur ut till Wild Park för drakflygning och picknick, en fantastisk paj med fantastisk sallad hos Danil.

min bilddagbok finns mer bilder från denna fina dag. (bilden nedan är tagen av Erika)



RSS 2.0