Underbart

Det är underbart. Idag har jag skottat snö, ätit vörtbröd och tagit sparken till affären. Det är underbart! Hur kan man vilja bo i England på vintern när det finns sådana här platser?

Återhämtning

I helgen har jag sovit.


Ikväll ska jag åka hem i bil.


Stockholm!

Liftandet från Bryssel gick trögt, milt sagt. Vi stod på en uppenbart dålig plats och visste inte riktigt var vi skulle stå annars. Dessutom började för lite sömn och en rejäl förkylning ta ut sin rätt. Supernöjda med onsdagens liftning från Brighton till Bryssel (trots att England ska vara så svårt att lifta i) bestämde vi oss för att svälja stoltheten och betala för att komma hem. Det visade sig att billigare än buss eller ens Ryanair var att helt enkelt köpa Interrailkort och sicksacka oss fram, upp genom Europa. Så det gjorde vi.

Ellen och jag skildes åt i Malmö (hon bor i Göteborg) och nu sitter jag på Stockholm Central, klockan är snart 18.30 och sedan igår morse har jag bara ätit en enda riktig måltid. Sömn ska vi inte ens tala om. Jag känner mig med andra ord ganska tärd. Men humöret hålls uppe! Jag har precis fått ett mejl från min storebror, som befinner sig i Thailand, att jag får skjuts hem med honom och hans polare när de har landat på Arlanda på söndag. Det var tur, för jag har precis upptäckt att det är nästan omöjligt att få tag på tågbiljetter. Nu får jag en anledning att stanna i Stockholm över helgen, sova och äta och DUSCHA innan jag rör på mig igen. Det är nog tur, för jag stinker!

Ska hitta någonstans att sitta och vänta tills Mike slutar jobba och jag kan dra ut till hans lägenhet i förorten. Det är bra att ha vänner och storebröder.

Bryssel!

Belgiska tengentbord är seriöst svara. Förlat mig eventuella fel.

Atta i morse tog vi en buss ut till Patcham och försökte fq lift mot Dover. Tva liftar senare var vi pq ringvqgen runt London och hittqde en holländare som skulle hem till Maastrich för att fira jul. Han var jatteschysst och gjorde om ,sin "alla i bilen"-biljett till tre personer och korde oss ända fram till tunnelbanan i Bryssel. Nu är vi hos en supertrevlig couchsurfing-bekant till Ellen i norra Bryssel, tillsammans med en konservqtiv -men diplomatisk- australiensare och hans trevliga thailändska fru.

Imorgon drar vi till Tyskland.

Veckan i bilder.



     

Ellen klättrar i träd. Ellen äter supergod hamburgare på RedVeg. Tomtar vid stranden. Ellen blåser nästan bort. Fin teckning som gör reklam för Cowley Clubs lördagsfrukostar.

I Guardian idag: Radikal artikel i Education-bilagan påstår att det finns ett samband mellan uppdelningen av flick- och pojkleksaker och de könsroller vi får när vi växer upp. Dolls are for girls and Lego is for boys - and that attitude, says a new study, could explain a lot about the gender gap in schools. Jag får än en gång den där välbekanta känslan av att England är några decennier efter i utvecklingen.

I Moulsecoomb

Sitter pa University of Brightons bibliotek i Moulsecoomb och gor juridisk research for ett valgorenhetscenter jag borjat volontara hos. Lagger marke till en del forandringar i biblioteket. Bland annat en tv-skarm med reklam inne i datarummet. Inte uppskattat.

Ellen och jag blev bjudna pa middag hos Alec igar. Vi at pitabrod med gronsaker och hummus, gjorde ugnsbakade palsternackor och at riskakor med choklad pa till efterratt. Och sa kollade vi pa en fin film for barn. Vid halv tre borjade det vara dags att avrunda dagen, sa Ellen och jag fick sova i Alecs stora sang medan han sov i en av sina bortresta housemates rum. En sang! Jag hade inte sovit i en riktig sang sedan jag bodde tillfalligt hos Alec i oktober! Jag har sovit gott i natt.

Newsflash:
- En skojare vid namn Madoff har lurat till sig miljontals pund genom att investera andras pengar i ett foretag som inte finns. Manga hogt ansedda brittiska affarsmanniskor finns med bland de lurade. Osis.
- En skara demonstranter som blockerade Stansteds landningsbana for en vecka sedan sa att nastan alla Ryanairs flygningar den dagen fick stallas in har fatt valdigt positiv mediauppmarksamhet. Till och med fran Sunday Times!
- Det ar upplopp i Grekland. Tidningarna skriver om disillusionerade medelklassungdomar utan jobb och utan hopp som tar till gatorna med diverse tillhyggen som kan kastas mot polisen. Polisen har slut targas och har bett Israel och Tyskland om pafyllning. That may be, men de brittiska tidningarna verkar ha glomt bort strejkerna som var redan innan en femtonarig pojke blev skjuten och dodad av grekisk polis. Det hela borjade med protester mot den korrupta regeringens nyliberala reformer. Tidningarna beskriver det som ett anarkistiskt street party, vilket inte gor nagon rattvisa, varken strejkande arbetare eller stenkastande ungdomar.
- Brighton&Hove har Englands renaste allmanna toaletter! De har nyligen kommit tvaa i The Premier League of Local Authority Public Toilets for 2008. Bast toaletter i Storbritannien har skotska hoglanderna.

I morgon lamnar vi on. Vi hoppas kunna ta oss upp till Belgien forsta dagen.


En väldigt rolig vecka.

Ellen är här och vi aktiverar varandra. Vi har hängt på Cowley Club nästan varje dag och ätit deras billiga och asgoda vegankäk. Cowley Club är en volontärskött 'social centre' med bokförsäljning, bibliotek och massor av gratis alternativmedia och fungerar som mötesplats för många organisationer och aktionsgrupper. Vi har varit på två demonstrationer och skulle ha åkt till British National Partys julfest i Crawley också, men stannade hemma för att våra kläder var blöta. BNP försöker även sätta upp en lokalgrupp i Brighton&Hove och skulle haft möte på en pub i Hove i onsdags kväll. En motdemonstration arrangerades av Unite Against Fascism med bara några dagars varsel, och trehundra människor dök upp, mot BNPs tre.

När vi lämnade lägenheten igår morse var det stormvindar. Eftersom tidvattnet samtidigt var vid sitt högsta gick vågorna nästan upp till strandpromenaden. Högsta jag sett. På strandpromenaden möttes vi av en stor skara jultomtar. De hade precis avslutat Santa Dash, ett 5km-lopp i tomtedräkt.

På Cowley Club träffade vi ett par som Ellen först träffat på ett miljömöte i Köpenhamn i somras och sedan stött ihop med på tåget mellan Lille och Calais och liftat till London med, förra helgen. Och nu satt de på Cowley Club och åt stekt frukost. (Aktivist-)Världen är liten!

I fredags var vi på konststudentfest mellan ett och fem på eftermiddagen, som ordnades av Alecs klass. Kul att kunna dansa i timmar i ett mörkt och rökigt rum och sedan gå hem och göra middag, läsa bok och gå i säng klockan elva. Varför är inte alla fester på dagtid?

Ellen och jag är söndagslata på puben, läser gratistidning och kollar mejlen. I eftermiddag kommer Alec över för adventsmys med potatisgratäng som vi ska laga.

Vi räknar med att börja åka hemåt på onsdag.

Mitt omöjliga span har tagit bort mig som vän på Facebook! Ännu en gång påminns vi om hur nya former av socialt liv på internet för med sig nya outforskade dimensioner av avvisande. Hur ska jag tolka detta? Menar han att han aldrig mer vill prata med mig? Borde jag vara orolig? Eller betyder det bara att han hänger för mycket på Facebook? Förmodligen.

Helgen



Det gick tydligen inte så bra... Ägaren var tydligen kriminell sedan tidigare. På det hela taget ett misslyckat projekt.

Ellen är på väg hit. Hon började lifta från Bryssel i morse och har tagit sig över engelska kanalen. I morgon tar hon sig ner hit. När hon så småningom styr kosan hemåt följer jag med. Osäkert när exakt det blir, men ganska snart.

Igår tog jag mig ner till strandpromenaden för en joggingtur(!) och idag fann jag mig där nere igen. Det har varit riktigt härliga, soliga dagar i helgen. Så det gör inte så mycket att jag hade en liten incident med ett så kallt "span" i fredags. Efter ett halvår av vaga uppmuntringar (online) och undvikande beteende (IRL), från hans sida, bad jag honom försvinna. Jag tror att jag kan ha fått en tjugofemåring att gråta. Det var inte meningen, men det kanske får honom att fundera över ett och annat. Fast kanske inte. Good riddance. Men det är synd. Jag tror jag hade gillat honom.

Alec var förbi ikväll. Vi åt potatisklyftor och tände andra adventsljuset. Sedan improviserade vi fram en smulpaj med äpplen och kanel.


"Winter Blunderland"



I England älskar de att låtsas att de är på exotiska platser, utan att behöva åka någonstans. Kring jul dyker det upp nöjesparker med Lapplandtema... Hetaste nyheten just nu är nyöppnade Lapland New Forest utanför Bournemouth, som visat sig vara ...något av en besvikelse. Hundsläden drogs inte av hundar, renarna sågs inte till, isrinken var avstängd, julmarknaden bestod av några kartonger inslagspapper i ett tält och tomtefar gick ut på rökpaus. Inte ens den utlovade snön sågs till! Istället möttes besökarna av lerfält efter lerfält... Okej, det verkar ju vara ett fiasko. Men ärligt talat, snö i Bournemouth?? Vad hade folk väntat sig? Det finns en anledning varför Bournemouth inte har någon snö, - det är inte tillräckligt kallt! Det kan inte världens alla snökanoner ändra på.

Kolla lokaltidningens skojiga lilla video om eländet





RSS 2.0