Förenad front mot BNP

Sahar sag det ut i onsdags nar ett gang fran Unite Against Fascism (daribland Danil och jag och den har tjejen som heter Emily) stod utanfor Glasgow Central Station mitt i efter-jobbet-rusningstrafiken och delade ut flygblad.
Vad ar problemet?
Partiledaren for oppet rasisitiska British National Party (Nick Griffin) har gatt ett stort steg mot "vi ar vilket parti som helst"-stampeln nar han ikvall for forsta gangen blivit inbjuden till BBC:s seriosa debattprogram Question Time, lite av BBC:s flaggskepp till och med, som varje vecka har en debattpanel av hogt uppsatta politiker och andra hogt ansedda tyckare. I kvallens panel satt t ex nuvarande justitieminister Jack Straw, samt representanter fran de andra stora partierna Conservatives och (mindre) Liberal Democrats.

BBC:s beslut att lata BNP fa en sadan mojlighet att visa sig i finkostymen pa nationell tv har motts med valdigt mycket protester. Sa har sag det ut utanfor BBC Scotlands huvudkontor i Glasgow i eftermiddags:

 

Bilden visar Aamer Anwar, en manniskorattsadvokat och nagot av en veteran i sadana har demonstrationssammanhang for alla manniskors lika varde etc. Han var en ratt vass talare, som papekade att BNP har som mal att "skicka tillbaka invadrare till sina hemlander", precis som de tyska nazisterna pratade om att alla judar skulle tvingas till emigration, tills de kom till makten och kunde paborja forintelsen istallet. Det kandes bra att sa manga fackforeningar fanns representerade ikvall, med sina stora fanor.

Sjalva tv-debatten gick battre an vantat. Publiken var valdigt aktiv och bombarderade Nick Griffin med smarta och kritiska fragor som han sedan forsokte slingra sig ur. De narvarande politikerna, som representerade etablissemanget, holl sig i alla fall till en borjan kyliga och lat sig inte provoceras. Sarskilt mycket is i magen hade baronessan Warsi, aven kallad "Storbritanniens maktigaste muslimska kvinna". Hon ar pa manga satt hemsk och konservativ, men jag tyckte hennes iskalla och samlade intryck i motet med Nick Griffin (som utan tvekan skulle bannlysa hennes religion och kasta henne ur landet om han hade makten att gora det), samtidigt som hon lyckades skjuta ivag kraftfulla, koncisa motargument gang pa gang, ar vard en viss respekt. Coolast var daremot Bonnie Greer, den enda icke-politikern i panelen, en amerikansk forfattare och British Museum Trustee. Hon laxade bland annat upp Nick Griffin gang pa gang for BNP:s galna historieskrivande. Bland annat om Storbritanniens rotter i det multietniska romarriket.

Conservative Partys Baroness Warsi & British Museums Bonnie Greer

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0